• Kalendář

Kalendář

Kurz vaření pro studenty

Toužíte se zdokonalit ve svých kuchařských dovednostech? Rádi byste se dozvěděli více o zásadách správného stravování a pozitivně změnili svůj jídelníček? Potom právě pro Vás je určen nově otevíraný kurz studentského vaření, jehož cílem je vyvrátit často slýchaný názor, že studenti na vysoké škole nemají dostatek času a peněz, aby se mohli kvalitně stravovat.


Pod vedením zkušené lektorky se jeho účastníci dozví, jakými zásadami se řídit při tvorbě správného jídelníčku a hlavně si sami vyzkouší přípravu chutných, ale zároveň zdraví prospěšných a cenově dostupných pokrmů. Kurz je určen zájemcům na všech stupních pokročilosti, včetně naprostých začátečníků, kteří mají jeho prostřednictvím příležitost seznámit se s základními kuchařskými postupy.


V každém semestru proběhnou vždy tři lekce kurzu, přičemž každá z nich bude mít specifické tematické zaměření a její obsah bude tvořit krátký teoretický úvod a následná praktická část spočívající ve skupinové přípravě několikachodového menu. Závěr potom obstará společná večeře složená z připravených pokrmů.


Kdy: 24. 3.; 14. 4.; 12. 5. (vždy od 15.00 do 19.00 hod.)

Kde: učebna VOŠZ a SZŠ 5. května

(5. května 51, Praha 4, www.zdravotnickaskola5kvetna.cz)

Lektor: Mgr. Dagmar Svěráková

Kontakt: 

Cena: 180 Kč (za všechny tři lekce, slouží k pokrytí nákladů na potraviny)

Podmínka: vlastnictví Zdravotního průkazu pracovníka v potravinářství vydávaného praktickým lékařem


REGISTRACE


1. lekce (24. 3. 2015)

Teoretický úvod: Tuky v naší stravě, tuk v našem těle

Připravované pokrmy: Polévka kulajda; Brokolice v kukuřičné krustě; Bábovka z mletého masa; Bramborová kaše s cibulí; Kefírové řezy


2. lekce (14. 4. 2015)

Teoretický úvod: Prevence kardiovaskulárních chorob

Připravované pokrmy: Polévka cizrnová s řapíkatým celerem; Květákový mozeček v paprikách; Cibulovokuřecí kari s mandlemi; Congri; Makovec


3. lekce (12. 5. 2015)

Teoretický úvod: Bazální metabolismus, ideální tělesná hmotnost

Připravované pokrmy: Polévka hlívová s ovesnými vločkami; Celerové lívance; Živáňské špízy; Pečené brambory; Kakaové řezy s tvarohem.


Začátek akce 24. března 2015
Konec akce 12. května 2015
Organizátor Informační, poradenské a sociální centrum UK
Email na organizátora pavel.burianek@ruk.cuni.cz
Webové stránky http://www.cuni.cz/UK-6190.html
Místo konání akce VOŠ zdravotnická a SZŠ 5. května (5. května 51, Praha 4)
Rezervace http://ipc1.cuni.cz/reg/index.php?event=223
Vstupné 180 Kč za celý kurz (3 lekce); podmínkou účasti vlastnictví Zdravotnického průkazu pracovníka v potravinářství
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz?
Kontakty

UK Point

Univerzita Karlova

Celetná 13

116 36 Praha 1

Česká republika


Tel.: (+420) 224 491 850

E-mail:

Provozní doba a kontakty na oddělení


Jak k nám