Kurz vaření pro studenty
Toužíte se zdokonalit ve svých kuchařských dovednostech? Rádi byste se dozvěděli více o zásadách správného stravování a pozitivně změnili svůj jídelníček? Potom právě pro Vás je určen nově otevíraný kurz studentského vaření, jehož cílem je vyvrátit často slýchaný názor, že studenti na vysoké škole nemají dostatek času a peněz, aby se mohli kvalitně stravovat.
Pod vedením zkušené lektorky se jeho účastníci dozví, jakými zásadami se řídit při tvorbě správného jídelníčku a hlavně si sami vyzkouší přípravu chutných, ale zároveň zdraví prospěšných a cenově dostupných pokrmů. Kurz je určen zájemcům na všech stupních pokročilosti, včetně naprostých začátečníků, kteří mají jeho prostřednictvím příležitost seznámit se s základními kuchařskými postupy.
V každém semestru proběhnou vždy tři lekce kurzu, přičemž každá z nich bude mít specifické tematické zaměření a její obsah bude tvořit krátký teoretický úvod a následná praktická část spočívající ve skupinové přípravě několikachodového menu. Závěr potom obstará společná večeře složená z připravených pokrmů.
Reportáž z jedné z uplynulých lekcí si můžete přečíst zde.
1. lekce (19. 10. 2016)
Teoretický úvod: Zdravá strava
Připravované pokrmy: Polévka indická z červené čočky, Kuře v kari omáčce, Bulgur se zeleninou, Cottage fit salát, Tiramisu
2. lekce (9. 11. 2016)
Teoretický úvod: Sacharidy
Připravované pokrmy: Polévka brokolicová třená, Losos s houbovým rizotem, Pohanková musaka, Fitness salát, Lívance z celozrnné mouky
3. lekce (30. 11. 2016)
Teoretický úvod: Bílkoviny a tuky
Připravované pokrmy: Polévka „Boršč“, Kuřecí játra Halong, Čínská směs s Tofu a Seitanem, Rizoto z kus-kusu, Zeleninový salát s krabím masem, Jablečný závin z listového těsta
Podmínka účasti: vlastnictví Zdravotního průkazu pracovníka v potravinářství vydávaného praktickým lékařem
Lektor: Mgr. Dagmar Svěráková